Formularze zgłoszeniowe
Bądź w NGO!

Po raz ósmy Heineken Open'er Festival ma przyjemność udostępnić organizacjom non-profit przestrzeń do prezentacji. Podczas każdej edycji umacniamy się w przekonaniu, że nie może na festiwalu zabraknąć takiej strefy, a spotkanie z organizacjami NGO to najlepsza forma wszechstronnej, społecznej edukacji. Nie można nie zauważyć! Nie można przegapić! Aplikuj do strefy NGO już teraz!

Strefa NGO na Heineken Open'er Festival to, jak zawsze podkreślamy, wyjątkowe forum aktywizacji  społeczno- kulturalnej, skupionej w specjalnie zaaranżowanej hali namiotowej przy głównej alei miasteczka festiwalowego. Strefa NGO wpisała się już na stałe w przestrzeń festiwalu i jest opiniotwórczym oraz owocnym miejscem promocji III sektora. Przez cztery dni festiwalu, zaproszone do strefy organizacje pozarządowe wciągają publiczność w wir aktywności w ważnych tematach społeczno-obywatelskich.

Zapraszamy wszystkie zainteresowane organizacje do przedstawienia oferty stoiska informacyjnego i planowanych działań, związanych z obecnością na festiwalu. Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie pocztą elektroniczną na adres ngo@opener.pl dokładnie i czytelnie wypełnionego kwestionariusza konkursowego, który można pobrać tutaj.

Zgłoszenia przyjmujemy od 22 marca do 30 kwietnia. Do 17 maja 2013 zostaną ogłoszone na stronie www.opener.pl nazwy organizacji zaproszonych do udziału w Strefie NGO podczas Heineken Open'er Festival.

W ostatnich dwóch latach w Strefie NGO uczestniczyły następujące organizacje: (2012) Stowarzyszenie Manko, Stowarzyszenie Amnesty International, Śremska Grupa Nieustannych Optymistów „Krówka Mała”, Zjednoczenie na Rzecz Żyjących z HIV/AIDS „Pozytywni w Tęczy”, Polskie Stowarzyszenie Sprawiedliwego Handlu „Trzeci Świat i My”, Fundacja Wydawnictwo ,,Słowiańska Spółdzielnia Literacka”, Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym ,,Jesteśmy Razem”, Fundacja Wyspa Progress , Fundacja Pomocy Dzieciom Jaś i Małgosia, Stowarzyszenie Kampania Przeciw Homofobii, grupa lokalna Trójmiasto, Fundacja Rak’n’Roll. Wygraj Życie, Fundacja „Gdyński Most Nadziei”, Fundacja Pomocy Dzieciom Skateistan PL, Polska Akcja Humanitarna, Stowarzyszenie Ptaki Polskie, Stowarzyszenie im. Stanisława Brzozowskiego (Krytyka Polityczna), Stowarzyszenie Opolski Projektor Animacji Kulturalnych, Stowarzyszenie Przyjaciół Integracji, Federacja Polskich Banków Żywności,  Fundacja Dzieci Niczyje, Greenpeace Polska (2011) Stowarzyszenie Manko, Stowarzyszenie Amnesty International, Śremska Grupa Nieustannych Optymistów „Krówka Mała”, Zjednoczenie na Rzecz Żyjących z HIV/AIDS „Pozytywni w Tęczy”, Polskie Stowarzyszenie Sprawiedliwego Handlu „Trzeci Świat i My”, Fundacja Wydawnictwo ,,Słowiańska Spółdzielnia Literacka”, Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym ,,Jesteśmy Razem’’, Fundacja Wyspa Progress , Fundacja Pomocy Dzieciom Jaś i Małgosia, Stowarzyszenie Kampania Przeciw Homofobii, grupa lokalna Trójmiasto, Fundacja Rak’n’Roll. Wygraj Życie, Fundacja „Gdyński Most Nadziei”, Fundacja Pomocy Dzieciom Skateistan PL, Polska Akcja Humanitarna, Stowarzyszenie Ptaki Polskie, Stowarzyszenie im. Stanisława Brzozowskiego (Krytyka Polityczna), Stowarzyszenie Opolski Projektor Animacji Kulturalnych, Stowarzyszenie Przyjaciół Integracji, Federacja Polskich Banków Żywności, Fundacja Dzieci Niczyje, Greenpeace Polska, New Power Generation/Pokolenie Mocy.