Strefa organizacji pozarządowych Open’er 2015

Po raz 10 Open'er Festival ma przyjemność udostępnić organizacjom non-profit przestrzeń do prezentacji. Od tego czasu w strefie NGO pojawiło się ich ponad 200! Wiele ważnych spraw zostało poruszonych, wiele spotkań i rozmów odbytych. Otwieramy kolejną dekadę. Nie można nie zauważyć! Nie można przegapić! Aplikuj do strefy NGO już teraz!

Dziesięć lat temu po raz pierwszy zaprosiliśmy na Open’era organizacje pozarządowe. Przez ten czas wiele udało się zmienić, ale NGO nadal są ważną częścią polskiej demokracji, która ma swoje miejsce w przestrzeni festiwalu. Strefa NGO na Open'er Festival to, jak zawsze podkreślamy, wyjątkowe forum aktywizacji społeczno- kulturalnej, skupionej w specjalnie zaaranżowanej hali namiotowej i na jej tarasie przy głównej alei miasteczka festiwalowego. Strefa NGO wpisała się już na stałe w przestrzeń festiwalu i jest opiniotwórczym oraz owocnym miejscem promocji III sektora. Przez cztery dni festiwalu, zaproszone do strefy organizacje pozarządowe wciągają publiczność w wir aktywności w ważnych tematach społeczno-obywatelskich.

Zapraszamy wszystkie zainteresowane organizacje do przedstawienia oferty stoiska informacyjnego i planowanych działań, związanych z obecnością na festiwalu. Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie pocztą elektroniczną na adres ngo@opener.pl dokładnie i czytelnie wypełnionego kwestionariusza konkursowego, który można pobrać tutaj.

Zgłoszenia przyjmujemy od momentu ogłoszenia konkursu na stronie internetowej www.opener.pl do 30 kwietnia 2015. Do 14 maja zostaną ogłoszone na stronie nazwy organizacji zaproszonych do udziału w Strefie NGO podczas Open'er Festival.