Formularze zgłoszeniowe
Retransmisje Open’erowych koncertów: Primus, Crystal Fighters i Marcelina

Retransmisje Open’erowych koncertów: Primus, Crystal Fighters i Marcelina.

Od tygodnia znamy pierwszego headlinera oraz daty Heineken Open’er Festival 2012. Spotkamy się na lotnisku Gdynia Kosakowo w dniach 4-7 lipca, a potwierdzoną artystką jest Björk, która zaprezentuje swój najnowszy projekt zatytułowany „Biophilia”. Dla fanówOpen’era jubileuszowa edycja trwa jednak cały czas, a to za sprawą retransmisji części tegorocznych koncertów. Na naszej stronie internetowej www.opener.pl w każdy czwartek o godzinie 20.00 można przypomnieć sobie występy zarejestrowane na Main i Tent Stage. Dużą popularnością cieszyły się wyemitowane już koncert Brodki i Two Door Cienema Club, ale w ciągu najbliższych tygodni nie zabraknie kolejnych muzycznych propozycji.

Już w najbliższy czwartek (17 listopada) zaprezentujemy występ baskijsko-londyńskiej formacji Crystal Fighters, która pojawiła się na Open’erze z debiutanckim albumem „Star Of Love”. Po zakończeniu festiwalu ten koncert wymieniany był w gronie najlepszych, także dzięki niesamowitej energii, jaką wytworzył na scenie  pięcioosobowy zespół. Prawdziwy mix muzyki elektronicznej, folku i wielu intrygujących motywów uczynił z nich sensację nie tylko naszego festiwalu.

Prawdziwe święto dla fanów alternatywnego rocka to z kolei 24 listopada, kiedy pokażemy pierwszy polski koncert legendarnej formacji Primus. Grupa dowodzona przez Lesa Claypoola powróciła w oryginalnym składzie dwa lata temu by przypomnieć, dlaczego gitara basowa ma znaczenie i kto potrafi na tym instrumencie zagrać najlepiej. Przy okazji okazało się, że są w świetnej formie i mają mnóstwo pomysłów na album, który ukazał się już po występie w ramach Open’era.

Pierwsza grudniowa retransmisja to już polska scena muzyczna i jedna z tegorocznych debiutantek. Marcelina otworzyła czterodniowy cykl występów na Tent Stage i mimo, że miała niełatwe zadanie, poradziła sobie znakomicie. Pop, jaki lubimy i jakiego sobie życzmy w polskich mediach idealnie pasował do słonecznej pogody jaka panowała pierwszego dnia tegorocznego Open’era. Delikatna i zdecydowana, taka jest Marcelina, także podczas tego koncertu. Retransmisja już 1 grudnia.

Wśród artystów i zespołów, których koncerty planujemy wyemitować do połowy lutego są: Kate Nash, Abraham Inc., Twilite, Sistars, Paristetris, D4D i The Black Tapes oraz powtórki występówJamesa Blake’a i Crystal Fighters.

Wszystkie koncerty można zobaczyć jedynie na stronie www.opener.pl. Start w czwartki, o 20.00. Wystarczy kliknąć w zielony pasek w lewym górnym rogu naszej strony internetowej – Słuchaj i Oglądaj.

17 listopada – Crystal Fighters

24 listopada – Primus