28.06-1.07.2017, GDYNIA

LOTNISKO GDYNIA-KOSAKOWO

pl en
MIASTECZKO

EDYCJA 2016

BEAUTY

https://www.instagram.com/tanijka/

TANIJKA – Młoda warszawska florystka. Karolina wykonuje swoje wianki z wysokiej jakości sztucznych kwiatów, które wyglądają jak prawdziwe. Dzięki trwałemu materiałowi można używać ich wielokrotnie. Na stoisku będzie można kupić prace Karoliny lub z jej pomocą samemu przygotować swój wianek. Warsztaty potrwają około 30 minut, a ich uczestnicy będą mieli do wyboru określoną liczbę kwiatów i zielonych wypełniaczy. Kwiaty każdy będzie mógł wybrać indywidualnie. Dostępne będą pojemniki z przyborami: taśma florystyczna, drut, cążki i nożyczki. Równocześnie na stoisku zmieści się ok. 30 osób. 

https://www.facebook.com/BRUSH-BARBER-SHOP-1450453108578882

BRUSH BARBER SHOP – Chłopaki z Łodzi, którzy na co dzień prowadzą swój barber shop w OFF Piotrkowska Center. 50m2, 6 stanowisk, 6 profesjonalnych fryzjerów oferujących strzyżenie oraz pielęgnację włosów, brody i wąsów. Do kupienia będą także ciuchy marki RUSH i kosmetyki barberskie: pomady, olejki, szampony, balsamy do pielęgnacji męskiego zarostu.

https://www.facebook.com/manitruck/

MANITRUCK – Pierwszy mobilny salon pielęgnacji paznokci w Polsce. Jest to mobilna wersja mokotowskiego salonu Nailed It. Dziewczyny używają wegańskich lakierów prosto z Los Angeles.

                

MODA

 

COLORSHAKE – Colorshake boardwear. Our story, the story of Colorshake, begins in 2012. Story of passion to ride a board, any board - be on water or snow. Passion for street fashion that led us mix it under one name - Colorshake.

DZKY. – Marka odzieżowa Maćka Sieradzkiego, finalisty programu TVN „Project Runway”

HAJDE to las i jego energia. Nasze projekty powstają z pasji do nieokiełznanej natury, dzikich podróży autostopem w nieznane i leżenia na trawie. Projektujemy i szyjemy torby, plecaki, piterki i inne bagaże dla tych, którzy potrzebują lasu w mieście. Jak to w przyrodzie, każda rzecz jest inna i ma swoje imię. Tworzymy wszystko z naturalnych materiałów: len, konopie, bawełna, drewno, metal.

LOCAL HEROES – Marka założona przez Aretę Szpurę i Karolinę Slotę. Zaczynały z budżetem 150 dolarów. Teraz ich ciuchy noszą Rihanna, Justin Bieber, Cara Delevingne i Selena Gomez.

MADOX – Warszawska marka streetwearowa założona przez Damiana Nowackiego w czerwcu 2011 roku. Za sprawą charakterystycznych spodni zapinanych na klapę z przodu brand błyskawicznie przedostał się do świadomości fanów polskiej mody. Nietypowe konstrukcje, naturalne tkaniny i żywe kolory to części składowe warszawskiej marki, która - według założeń twórcy - ma być zawsze wypadkową nonszalanckiej elegancji i idei uniseksu.

NENUKKO – Dobrze zaprojektowane ubrania dla indywidualistów.

PAN TU NIE STAŁ – Łódzka marka odzieżowa. Pomysł zrodził się z zamiłowania do dobrego polskiego wzornictwa. W dzieciństwie przesiąknęliśmy specyficzną kulturą wizualną, do której obecnie wracamy i serwujemy ją w nowoczesnym wydaniu naszym klientom. Pierwsze wizualne bodźce, zabawki, książki, ubrania, przedmioty z najbliższego otoczenia miały niebagatelny wpływ na nasze preferencje estetyczne.

PATRYK WOJCIECHOWSKI – Młody, 23-letni projektant pochodzący z Gdyni, absolwent projektowania ubioru na Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi, finalista drugiej edycji Project Runway, laureat nagrody Rektora Akademii Sztuk Pięknych za najlepszą kolekcję dyplomową. Jego styl cechuje różnorodność i niepowtarzalność tkanin w połączeniu z minimalistycznymi formami.

 

JEDZENIE

 

BEEF’N’ROLL – Uwielbiamy jeść, uwielbiamy burgery, dlatego robimy to, co robimy. Uważamy, że najważniejsze są składniki, że każdy z nich wpływa na efekt końcowy. Nasi dostawcy, czy to wołowiny czy też warzyw , zapewniają nam najlepszą jakość. Bułki wypieka dla nas i tylko dla nas zaprzyjaźniona piekarnia, bez żadnych konserwantów. Zamierzamy karmić w różnych miejscach, również na różnego rodzaju wydarzeniach.

BOBBY BURGER – powstał z potrzeby stworzenia miejsca, które złamie monopol budek z kebabami czy stacji benzynowych na nocne posiłki dla młodych ludzi. Nie chcemy więcej niezdrowego jedzenia, które pochodzi z wątpliwego źródła, spożywanego na schodach przy dworcach. Jesteśmy alternatywą, pionierami kultury slow food. Dajemy przyjemność i budujemy klimat, który tworzy z naszych jadłowozów i lokali coś więcej niż miejsce, w którym szybko można zjeść. Chcemy być niepokorni, dynamiczni, otwarci – tak jak kultura miejska, z której wyrastamy. Chcemy, aby burgery wróciły do korzeni oraz stały się potrawą dla każdego, na którą stać wszystkich. Tworzymy coś nowego.

FALAFEL BEJRUT – Restauracja wegańska serwująca kanapki z kotlecikami z ciecierzycy i bobu z pietruszką, kolendrą, miętą, rzodkiewką, pomidorem, rzepą, pepperoni, jalapeño, granatem, grillowanym bakłażanem i hummusem.

FRAGOLA – Połączenie świeżych, soczystych owoców ze smakiem wyśmienitej belgijskiej czekolady. Do wyboru mamy kilkanaście gatunków owoców, a każdy w aksamitnej mlecznej, białej lub gorzkiej czekoladzie! W ofercie mamy między innymi papryczkę chili i ser camembert w czekoladzie! Koniecznie musicie spróbować!

GRINGOBAR – Gotujemy z pasją i miłością do jedzenia i ludzi. Używamy wyselekcjonowanych produktów najwyższej jakości. Inspirujemy się kuchnią tex-mex, jednak nie zapominamy o polskich podniebieniach i staramy się zaspokajać gusta wszystkich naszych gości. Wykorzystujemy sezonowe przysmaki do tworzenia różnych wariacji kulinarnych. Wszystkie nasze dania gotujemy łagodnie a dodatkami podkreślamy ostrość, sami robimy wszystkie salsy: mango-chili, quacamole, papaja-estragon, malina-chili, gringo-habanero, pomidorowa. Nasz lokal ogarnia luźna atmosfera, w tle leci dobra muzyka a pozytywna energia działa wymiennie między ekipą Gringo a naszymi gośćmi.

HAPPY LITTLE TRUCK – Wrocławski foodtruck serwujący pizzę prosto z szamotowego pieca typu neapolitańskiego, opalanego drewnem. W mobilnej pizzerii powstaje prawdziwa włoska pizza z najlepszymi składnikami oraz zapiekane w piecu makarony z autorskimi sosami.

KROWARZYWA – Wegańskie burgery po brzegi wypchane świeżymi, zdrowymi, roślinnymi składnikami. Przygotowujemy je z pasją i na wypasie. To smak, jakiego nie zapomnisz. W naszym jedzeniu znajdziesz zdrowie oraz miłość do zwierząt i przyrody.

LYNX & WASP – Lody tajskie. Najpyszniejsze ice rolls robione na Twoich oczach. 100% naturalne składniki.

MR. PANCAKE – Najbardziej lifestyle’owa, najsłodsza i najbardziej kaloryczna knajpa w Polsce i na festiwalu. W menu pancakes w autorskich konfiguracjach – Pop-Tarts, M&M’s, Oreo, Magic Stars i wiele innych.

PIZZA BOYZ – Nowy projekt ekipy Mr. Pancake. Na Open’erze podawana na slice'y pizza z mac & cheese, frytkami lub salsą mango. Takie rzeczy tylko u nas.

PIZZA TRUCK – Kolejna pizzeria na czterech kołach na terenie festiwalu. Dwutonowy piec opalany drewnem daje niepowtarzalny smak i aromat. Do tego włoskie składniki z górnej półki sprawiają, że pizza jest wyjątkowa i niepowtarzalna.

SURFBURGER – Restauracje stworzone z pasji do pysznych domowych burgerów przyrządzanych z naturalnych i świeżych składników. Bezkompromisowe połączenie jakości i smaku, ale bez zbędnego blichtru drogiej restauracji. Dostępne dla każdego i na każdą kieszeń. Dodatkowo serwowane są burgery wege oraz chrupiące frytki przyrządzane z niemrożonych ziemniaków.

SZTUKA ŚLEDZIA – Holenderskie matjasy sprzedawane w różnych konfiguracjach: sałatki, tatar, kanapki z matjasem i filet solo.

TELEPIZZA – posiada ponad 1300 lokali na świecie. Sieć wywodzi się z Hiszpanii, a obecnie funkcjonuje w takich krajach jak Polska, Portugalia, Rosja, Angola oraz w krajach Ameryki Południowej – Chile, Peru i Boliwii. Od 1992 roku Telepizza działa na polskim rynku i jest, podobnie jak w Hiszpanii, wiodącą  siecią  pizzerii. 3500 pracowników w 59 największych miastach, w blisko 120  lokalach każdego  dnia  starannie przygotowuje i dostarcza gorące, świeżo upieczone pizze do tysięcy biur, domów i mieszkań. W ubiegłym roku Telepizza sprzedała w Polsce ponad 6 mln sztuk pizzy.

TUK TUK – Koncept dający możliwość zasmakowania prawdziwego tajskiego street food na Open’erze. Celem Tuk Tuka jest upowszechnianie kreatywnych i egzotycznych potraw inspirowanych z jednej strony tradycyjną tajską kuchnią, a z drugiej strony szybkim wielkomiejskim życiem.

WAFFIEZZ – Ciepłe, wypiekane świeżo na miejscu wafle z karmelem Stroopwafle lub Nutellą, a także miękkie puszyste holenderskie mini naleśniki podawane z różnymi dodatkami, takimi jak masło i cukier puder, świeże owoce, holenderski syrop, ciepłe wiśnie, masło orzechowe, śmietana. 

 

ZOBACZ CAŁĄ LISTĘ PUNKTÓW GASTRONOMICZNYCH NA FESTIWALU:

3miejski Folklor Tortilla / Hot wings / Frytki
Akita Ramen Ramen
Alter Cafe Kawa / Herbata
Arabeska Kuchnia bliskowschodnia
Art. Cafe Kawa / Herbata / Gofry
B.B.King BBQ / Grill
Bagiety z furgonety Kanapki na ciepło
Beef'n'roll Burgery
Belgijki Frytki belgijskie
Belmondo Bajgiel
Black Mamba Kuchnia azjatycka
Bobby Burger Burgery / Frytki
Bratwursty Kiełbaski z grilla
Bruno Ramen Bar Ramen
Burger PRO Burgery / Frytki
Carmnik Burgery / Frytki
Chochla Zupy
Chwast Food Wegańskie burgery
Curry Point Kuchnia indyjska
Dziki Ryż Kuchnia azjatycka
Fabryka Frytek Frytki belgijskie
Falafel Bejrut Wegańska i wegeteriańska kuchnia
Flammaster Placki alzackie
Food Cab Grillowane kanapki
Fragola Owoce w czekoladzie
Francuska Robota Francuskie naleśniki
Fryta Frytki belgijskie
Funky Donkey Cafe Kawa / Herbata
Gold Digger Burgery
Green Bus Wegańska i wegeteriańska pizza
Gringo Bar Tex Mex
Happy Little Truck Makarony z pieca (zapiekane) / pizza
Jakie Taco!? Tex Mex
Jeść Burgery
Kaff and Race Kawa / Herbata
Krowarzywa Wegańskie burgery
La buda Burgery
Lody Sucre Lody
Lody Tajskie Lody
Lubish langosh Langosz
Majjwerr Tradycyjna polska kuchnia
Mister Teddy Burgery
Mom's Wings Skrzydełka / Frytki
Mr. Pancake | Pizza boyz Naleśniki / Pizza
Muka Bar Falafel / Hummus
Naleśniki z bryki Francuskie naleśniki
Nice to eat you Kuchnia amerykańska
Pan Szama Klopsiki
Panczo Bas Tex Mex
Papuvege Kuchnia wegeteriańska
Parowóz Pierożki Dim Sum
Pasibus Burgery
Pasta Mobile Makarony
Pierogi z Drogi Pierogi
Pitu Pita Wegeterianskie kanapki
Pizza Truck Pizza
Pot Spot Curry / Chili con carne
Primo Piatto Makarony
Rocotillo Tex Mex
Smoke BBQ Food Truck BBQ
Soul Food Bus Burgery / Tex Mex
SurfBurger Burgery / Frytki
Swojskie Smaki Tradycyjna polska kuchnia
Szawa Śniadania Śniadania
Sztuk Śledzia Śledzie
Telepizza Pizza
Tentego Gofry
Thai away Kuchnia tajska
The coffee machine Kawa / Herbata
Toko Sushi Sushi
Tuk Tuk Thai Street Food Kuchnia tajska
Waffiezz Holenderskie mini-naleśniki
West Cost Toast Tosty
Wheel Meal Tex Mex
Wielka Buła Zapiekanki
Wing Spot Skrzydełka / Polędwiczki
Yugo Kuchnia bałkańska
Zakochany Kundel Makarony
Zapiekanka Snack Bar Zapiekanka
Organizator:
Sponsor główny:
SPONSORZY / WSPÓŁPRACA / PATRONI MEDIALNI:
Projekt i realizacja Me & My Friends Copyright © Alter Art 2012